Uitgelezen selectie appartementen en B&B met XL service
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ROME/REGOLA

Rome/Regola

reione-regola

Regola was een wijk bekend om haar vele ambachtslui, naar wie vele straten ook vandaag nog genoemd zijn. Vooral de leerlooiers waren befaamd, zij gebruikten vaak de huiden van herten om kleding te maken. Vandaar ook de keuze van een hert in het logo van dit district.

De naam van de 7de “rione” (district) van Rome, Regola, komt van het Latijnse “Arenula” het zachte slib dat de Tiber achterliet op de oever na de vele overstromingen. Vandaag is de originele naam nog terug te vinden in de hoofdstraat van deze wijk : de Via Arenula.

Dit is het rijk van de Romeinse keuken : hier kan men de echte “carciofi alla giudìa” of de “ filetti di baccalà” proeven of de niet te versmaden “coda alla vaccinara” het icoon van de Romeinse gastronomie.

Tijdens het Romeinse Rijk behoorde deze wijk tot het Campus Martius. Meer specifiek was er op deze plek het “Trigarium” de arena waar de menners van de “triga” ( een koets met 3 paarden) hun wedstrijden hielden.

De constructie in 1875 van de dijken van de Tiber veranderde drastisch het aanschijn van deze wijk.

Het hart van dit langgerekte en smalle district is de Piazza Farnese, gedecoreerd met 2 fonteinen en waarop langs één kant het Palazzo Farnese ( XVI eeuw) ligt, vandaag de zetel van de Franse ambassade en beschouwd als één van de mooiste gebouwen uit de Renaissance. Heel bijzonder aan dit gebouw is de kroonlijst ontworpen door Michelangelo, de bloemen in dit ornament zijn allen verschillend.

Veel van de omliggende straten aan Piazza Farnese hebben hun historische atmosfeer bewaard.

Zo loopt, bijna parallel aan de Tiber, de beroemde Via Giulia, de eerste lange en rechte straat die de vele middeleeuwse steegjes doorkruiste. In 2008 was de Villa Giulia 500 jaar oud.

MEER INFO

 

Richiedi informazioni per questo appartamento

 

 

×